Caroline Vass

Namn: Caroline Vass 
På nätet: @caroline.vass på Instagram, och bloggar på carolinevass.se
Bor: Malmö 
Familj: 2 pojkar och en bonusfamilj 
Gör: Matstylist och content creator 
Favoritprodukt i Myllas sortiment: Det är så svårt att välja. Men nu på våren är det primörer, framförallt sparris. 
Bästa blixtmiddagstipset: Ägg. Man kan alltid göra något av ägg. Omelett, tortillas, pannkakor, ugnspannkaka eller bara en majomacka med ägg.

Lär känna Caroline Vass

Hej! Kan inte du berätta om din bakgrund, och hur det kommer sig att du började med att göra recept? 
Jag är uppvuxen i en Ungersk familj där mat var en väldigt central del i vårt liv. Det var stora söndagsmiddagar och mycket var centrerat kring vad vi åt. När jag flyttade hemifrån till Australien så insåg jag att det var nog bäst att jag snabbt lärde mig laga mat. Det gjorde jag genom att prata med min mormor på telefon och genom att hon i brevform skrev recept till mig. Till slut ville jag dela med mig.

Vad har du för filosofi kring mat och recept? 
Det ska vara roligt att laga mat. Är det inte roligt så gör man det inte. Då blir det ett jobb. Att följa ett recept ska vara en upplyftande känsla. Du skapar någonting som ska vara gott och ge dig kärlek.

Hur tänker du kring mat och hållbarhet? 
Jag äter ofta säsongsbetonat, tänker på långa transporter och jag äter inte längre rött kött alls. Utan mycket vardagsvegetarian. Äter jag fisk är den inte odlad och äter jag kött äter kyckling från Mylla. För att kvalitet alltid framför kvantitet.

Vilket är ditt bästa tips kring matlagning? 
Mitt bästa tips är att planera middagen i form av att använda ingredienser som går in i varandra. Exempelvis, helstekt laxsida blir pasta med laxsås nästa dag och tredje dagen laxsallad med ägg.

Alla recept från Caroline Vass